Посета млекари Meggle

Ученици трећег разреда из одељења III-5, III-6 i III-7, који похађају изборни програм примењене науке 1 су у оквиру изучавања теме „Технологија хране“ имали прилику да са својим предметним професорима посете производни погон компаније Meggle Србија д.о.о. и из прве руке се упознају са технологијом прераде млека и млечних производа.

Захваљујући предусретљивости наших домаћина, били смо у могућности да видимо читав производни процес и чујемо многе интересантне и значајне информације о млеку и млечним производима. Најпре су ученици упознати са радом у микробиолошкој лабораторији, као и врстама и начинима лабораторијских анализа млека. Након тога су могли да посматрају и процес производње и паковања различитих млечних прерађевина у специфичним производним условима и уз помоћ најсавременије технологије, као и складиштење финалних производа намењених домаћем и тржиштима широм света.

На крају посете, сви ученици су даривани поклон пакетима са популарним Meggle производима, па ће поред многих нових ствари које су имали могућност да виде, сазнају и науче, ову посету моћи да памте и по богатству укуса Meggle асортимана.

Срдачно се захваљујемо свим запосленима у компанији Meggle Србија д.о.о. на љубазности, пријемчивости, отворености и доброј вољи, а нарочито господину Милораду Богдановићу, менаџеру производње и сировинског сектора, чије нам је ангажовање и посвећеност отворило врата садашње, а надамо се и многих будућих сарадњи.