Сајам образовања 2023

 

Наше комшије са Шумадија сајма у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу, и ове године били су организатори “Сајма образовања и стипендија”, који је одржан у Крагујевцу по 14. пут.  У периоду од 5-6. октобра, сви заинтересовани имали су прилику да обиђу ову манифестацију, а најбројнији посетиоци били су ђаци основних и средњих школа и њихови родитељи. Указана им је одлична прилика да на овај начин добију детаљне информације о бројним образовним установама града Крагујевца и околних општина, за које би се у ближој или даљој будућности могли определити за наставак школовања. Улаз и паркинг је био бесплатан, а сајам отворен од 10.00 до 17.00 часова првог, и од 10.00 до 15.00 часова другог дана.

Међу више од 30 излагача нашла се и, наша, Друга гимназија са својим штандом, где су сви посетиоци имали прилику да искусе делић атмосфере која влада у нашој школи и погледају извештаје и информаторе са свим потребним подацима, уз додатак опуштајућег звука акустичне гитаре коју су свирали наши ђаци.

Као средњошколци посебно смо захвални на шанси да стекнемо ширу перспективу у погледу избора професионалне и животне стазе. Упознали смо се са свим могућностима и погодностима студирања у родном граду.

Покровитељ догађаја био је град Крагујевац, а ми желимо да пружимо подршку и подстакнемо на организовање још много сличних образовних манифестација.

Један леп и успешан дан на Сајму образовања.

Репортажа – Невена Цветановић