Професор српског језика и књижевности Друге крагујевачке гимназије, мр Јелена Стевановић је награђена од стране Друштва за српски језик и књижевност

Професор српског језика и књижевности Друге крагујевачке гимназије, мр Јелена Стевановић, ове године је награђена од стране Друштва за српски језик и књижевност као један од најбољих наставника лингвистичке секције поводом 30 година рада лингвистичких секција Србије. Јелена Стевановић уврштена је у 18 награђених наставника средњих и основних школа Србије, који су улагали велике напоре за припремање ученика за Републичка такмичења лингвистичких секција.

Признање је додељено „за високи степен стручности, методичке и педагошке обучености за рад у оквиру слободних активности (секција), као и за изузетан успех у припремању ученика за Републичко такмичење лингвистичких секција основних и средњих школа, а поводом 30- годишњице овог такмичења“. Званична додела награда уприличена је на 62. Републичком зимском семинару за професоре српског језика књижевности.

Прво такмичење лингвистичких секција организовано је 1991. године. Ове године анализиран је рад у протеклих 30 година. Професор, Јелена Стевановић, водила је Лингвистичку секцију школе у периоду 2003 – 2017. године, чији су ученици освојили 7 републичких награда ( две прве, четири друге и једну трећу награду).

Пројекат признања најбољим наставницима покренут је пре две године од стране Друштва за српски језик и књижевност са намером да се наставници мотивишу за унапређење образовно-васпитне праксе.

Лингвистичка секција Друге крагујевачке гимназије успешно одржава континуитет у раду, и поносна је на своје ученике и професоре који постижу одличне резултате!