Захвалница за учешће у пројекту USAID-Пројекат за одговорну власт

На свечаном пријему у Скупштини града Крагујевца представницима ученичких парламената средњих школа, захвалнице за учешће у Пројекту за одговорну власт који је реализован уз подршку УСАИД-а, уручио је Душан Алексић, члан Градског већа за образовање.

Ученици су добили прилику да предложе пројекте и иницијативе који ће се финансирати из буџета локалне самоуправе, а тичу се унапређења услова рада у њиховим школама. Уручењу захвалница, чиме је завршен први део пројекта, присуствовали су члан Градског већа за финансије, Ненад Станишић и директори школа.

Пројекти које су ђачки парламенти подржали углавном се тичу уређења школских дворишта, набавке климе за неку од учионица, уређења неке од учионица, библиотеке. Избором пројеката показали су зрелост, препознали су праве потребе својих школа и уклопили их у планирани буџет.

У пројекат је било укључено 10 крагујевачких средњих школа међу којима је и  Друга крагујевачка гимназија. Из буџета града Крагујевца је опредељено 5 милиона динара за ове намене, тако да је свака школа имала на располагању буџет од 500 000 динара са којим је требало ускладити пројектну идеју.

У Другој крагујевачкој гимназији укупно је гласало 822 ученика, што је 87% укупног броја ученика, а управо ти гласови су одлучили да уређење школског дворишта буде пројекат који ће бити реализован.

Ученица Леа Каматовић, ученица одељења 2/5, примила је захвалницу у име Ученичког парламента Друге крагујевачке гимназије.